Știri notabile (31 martie 2012)

Evoluționiștii evanghelici s-au întâlnit în New York
“Teologia Celebrării” a fost titlul conferinței Biologos a din acest an care a avut loc în New York între 20-22 martie 2012. Printre participați s-a numărar pastorul prezbiterian Tim Keller, teologul englez Alister McGrath, autorul Os Guiness, episcopul anglican N.T. Right, autorul si pastorul John Ortberg, teologul și autorul Scot McKnight, autorul Andy Crouch și alții. Programul conferinței a fost centrat pe grija pentru tinerii din biserică care simt ca trebuie să aleagă între Biblie și știință. De remarcat afirmația pastorului Tim Keller “creaționiștii și evoluționiștii seculari au o narațiune, noi avem argumentele; [evoluționiștii teiști] avem nevoie de o narațiune, și aceasta este sarcina pastorilor.”

Cunoscutul apologet creștin Ravi Zacharias propune cititorilor români o discuție despre motivele părăsirii biserici: este un eșec al lui Dumnezeu sau al creștinismului? Cartea Dezamăgit de Dumnezeu a apărut în anul 2012 la editura Newordpress în traducerea lui Alexandrul Blaj și are 285 de pagini.

Profesorul (pensionar) Richard Carhart PhD (Univ. Illinois din Chicago) a vizitat România la sfârșitul lunii martie pentru a vorbi despre modul în care știinta și credința creștină s-au integrat în viața lui. Joi, 29 martie 2012 a vorbit studenților de la Biserica Baptistă Mănăștur despre rationalitatea creștinismului în comparație cu materialismul metafizic iar la întânirea de duminică după-masă a aceleiași biserici a relatat o parte a mărturiei personale despre modul în care a devenit creștin și a ales cariera academică în fizică. Titlul prezentării de duminică a fost “Poate un om de știință să creadă în Dumnezeu?”, răspunsul fiind un evident da, având ca exemple atât oameni de știință creștini din trecut (Kepler, Newton, Galileo, Faraday) cât și din prezent: Francis Collins, John Polkinghorne, John Lennox, Dalibor Krupa.

Dr. Emil Silvestru vorbește în engleză despre cartea lui din 2008 “The Cave Book” în două clipuri: unu, doi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *