CS Lewis recomandare de lectura pe ZiuadeCluj

„Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii”

Autor: C.S. Lewis Preţ: 45 lei Editura: Humanitas

Editura Humanitas prezintă la secţiunea „Noutăţi” a portalului humanitas.ro volumul „Despre minuni.Cele patru iubiri.Problema durerii”. „Despre minuni pleacă de la ideea că miracolul creştin fundamental este întruparea, toate celelalte pregătindu-l sau decurgând din el. Ca atare, creştinii ar trebui nu numai să accepte minunile, ci şi să le privească drept dovezi de implicare directă a Domnului în creaţia Sa. Cele patru iubiri puse în evidenţă de Lewis sunt Afecţiunea, Prietenia, Erosul şi Mila, fiecare cu trăsăturile ei distincte, în ciuda zonelor de suprapunere. Autorul atrage atenţia asupra decepţiilor şi distorsiunilor proprii primelor trei iubiri, cele „naturale”, care rămân primejdioase atâta vreme cât cea de-a patra, iubirea „divină”, nu le înglobează. Problema durerii îşi propune să dea o soluţie dilemei creştine: dacă Dumnezeu este bun şi atotputernic, cum de îngăduie ca făpturile pe care le-a creat să sufere durerea? Autorul atrage atenţia de la bun început ca nici o soluţie intelectuală a problemei durerii nu poate înlocui curajul, simpatia umană şi mai ales dragostea de Dumnezeu”, au scris reprezentanţii editurii Humanitas în prezentarea volumului. (www.humanitas.ro)

via ZiuadeCluj

Volumul se poate comanda de pe site-ul editurii.

2 thoughts on “CS Lewis recomandare de lectura pe ZiuadeCluj

 1. un Liviu mai pacatos ca voi

  Lewis acest pseudo crestin nu are ce cauta in lectura unui credincios, decat poate cu discernamant citind sa realizam bazaconiile imaginatiei umane, departarea de Adevar, astfel avertizand pe cei slabi in credinta si usor amagiti sa nu se apropie de placerile literaturii lumesti in deghizare.
  Dar cine mai citeste astazi cu discernamant biblic? Aceiasi oameni ce isi cauta fundatia credintei in operele de tip Narnia sau Stapanul Inelelor sunt de acelasi soi cu cei care il considera pe Graham(un francmason si pupator de inel papal, notoriu pt afirmatii filmate de tip incluziv NEW AGE cum ar fi, parafrazez: nu avem nevoie de Iisus Hristos, toti pot sa intre in rai pe poarta larga a credintei unui dumnezeu iubitor si milostiv-ce blasfemie grosolana, si voi pocaitii aplaudati!) un mare luptator pt Hristos si care acum se apleaca in fata propagandei antihristice al unui membru in consilii de formare a lucifericei initiativa nimrodiana babiloniana tainica: asa numita noua ordine mondiala(google Council on Foreign Relations) si sustinator lafel din propriile sale declaratii a casatoriilor sodomite, cel mai popular pastor actual al carui viata e condusa de scopuri iadice: Rick Warren.
  aaaaaaaaah discernamant in Laodiceea? se poate…?!
  haide ma balaceala placuta.

  Reply
 2. Dubei Timotei

  Mai, liviule, tu te crezi asa destept? ce ai realizat tu ptr omenire, de vii sa arunci cu noroi intr-un scriitor care a stiut sa foloseasca pana imbibata in simblouri? daca tu nu intelegi, asta nu inseamna ca ai dreptul sa arunci cu noroi in halul asta! sa iti fie RUSINE!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *