David Berlinski tradus la Humanitas

Eveniment editorial deosebit la Humanitas: a fost tradus volumul Unu, doi, trei. Matematica absolut elementară al lui David Berlinski de Ileana și Dan Crăciun.

978-973-50-4220-2David Berlinski porneşte în această incursiune pasionantă în domeniul matematicii elementare de la câteva întrebări simple, dar profunde în acelaşi timp: Ce este un număr? Cum funcţionează cu adevărat adunarea, scăderea, înmulţirea şi împărţirea? Care e legătura dintre geometrie şi logică? Dar dintre algebră şi lumea în care trăim? Pe măsură ce descrie frumuseţea şi complexitatea din spatele acestor concepte atât de des folosite, încât par evidente şi fără strălucire, Berlinski construieşte o pledoarie îndrăgostită pentru redescoperirea matematicii ca fundament al existenţei.
Documentată, lucidă, dar presărată pe alocuri cu câteva anecdote din lumea matematicii moderne şi cu biografii pline de farmec ale unor matematicieni celebri din toate timpurile, cartea Unu, doi, trei. Matematica absolut elementară este o lectură utilă, plăcută şi provocatoare atât pentru specialişti, cât şi pentru publicul larg. (via Humanitas.ro)

Berlinski este autorul cărții: The devil’s delusion: atheism and its scientific pretentions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *